Krónika

MÁV: Több vonalon nem működik a jegyértékesítési rendszer

Karbantartása miatt nem működik a jegyértékesítés a MÁV-applikációban, az automatáknál, a vonatokon és a jegypénztáraknál

Nem lehet jegyet venni a záhonyi és a csatlakozó vonalakon, valamint a váci és a veresegyházi vonalról átszálláskor a jegyértékesítési rendszer meghibásodása miatt – közölte a Mávinform kedden reggel a vasúttársaság honlapján.

MÁV: Több vonalon nem működik a jegyértékesítési rendszer
Kártyás és készpénzes fizetésre is alkalmas automaták
Fotó: MÁV

Mint írták, a hiba miatt a jegypénztáraknál és az automatáknál, a vonatok fedélzetén, továbbá a menetrendi keresőn (Elvira) és a MÁV mobilalkalmazásán sem válthatók átmenetileg menetjegyek a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony-vonalon és a csatlakozó vonalain, továbbá a Budapest–Vác–Szob- és a Budapest–Veresegyház–Vác-vonalról való átszállás esetén.

Az online rendszerekben – Elvira, MÁV-applikáció – végzett, sikertelen jegyvásárlásokat a MÁV-Start megvizsgálja, és intézkedik a többszöri vásárlások esetén az automatikus visszafizetésről a fizetésnél használt bankszámlára – tudatták.

A Mávinform tájékoztatása szerint ha az applikációban nem jelenik meg a vásárlónak a jegy, és a MÁV-Starttól sem kap e-mailt a sikeres vásárlásról, akkor nem történt jegyvásárlás. A zárolt összeget 48–72 órán belül visszatérítik a fizetéshez használt bankszámlára. Amennyiben ez nem történne meg, akkor a problémát az [email protected]. e-mail-címen kéri jelezni a MÁV. A probléma sikeres kivizsgálásához a vásárló e-mail-címét – amivel az alkalmazásba regisztrált –, a sikertelen vásárlás időpontját, illetve ha rendelkezésére áll, akkor a vásárlás banki tranzakciójának adatait kéri beküldeni a MÁV.

Utazás csak érvényes jeggyel lehetséges, ezért a MÁV arra kéri utasait, hogy vásároljanak másik jegyet.

Kapcsolódó írásaink