Krónika

Megvan, kihez kerülnek a királynő imádott kutyái

A corgikat András herceg fogadja be.

András herceg és Sarah Ferguson 1996-ban elvált ugyan, de azóta is jó viszonyban vannak. A hercegné osztozott a kutyák szeretetében a királynővel, sokszor sétáltatták közösen a corgikat Windsor környékén.

Megvan, kihez kerülnek a királynő imádott kutyái
II. Erzsébet corgi kutyák és gazdáik társaságában egy korábbi kanadai látogatásán. A brit királynőről köztudott, hogy nagyon kedveli ezt a kutyafajtát, több ilyen típusú kutyust is nevelt az évek során
Fotó: AFP/CP/Adrian Wyld

York hercegére és hercegnéjére a gyász közepette fontos feladat vár: ők fogadják be ugyanis a múlt héten 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő kutyáit. András herceg és Sarah Ferguson 1996-ban elvált ugyan, de azóta is jó viszonyban vannak. A hercegné osztozott a kutyák szeretetében a királynővel, sokszor sétáltatták közösen a corgikat Windsor környékén.

A királynőnek négy kutyája volt, két corgi, Muick és Sandy, egy idősebb, Candy névre hallgató dorgi, illetve egy cocker spániel, Lissy. Az nem világos, hogy az utóbbi kettőnek ki fogja viselni a gondját.

A corgik részei voltak a királynő imázsának, rengeteg képen látható a kutyáival. Erzsébet gyerekkora óta nagy rajongója a corgiknak. 1944-ben, a 18-ik születésnapjára kapta meg az első saját kutyáját, Susant. Annyira ragaszkodott hozzá, hogy még a nászútjára is magával vitte 1947-ben. Susan 1959 januárjában pusztult el.

Később több tucatnyi corgija volt, az egyikük, Willow igazi sztár lett, miután szerepelt a 2012-es londoni olimpiára készült James Bond-sketchben.

A corgik új gazdája, András herceg 2019 óta nem vesz részt a királyi család nyilvános megjelenésein, a pedofil bűncselekmények miatt elítélt Jeffrey Epsteinhez fűződő kapcsolata, illetve a peren kívüli megegyezéssel végződő szexuális zaklatási ügye miatt a királyi család a háttérbe szorította a 62 éves yorki herceget.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor hétösszegzése

ĀMaratoni kormányülés, a határvadász ezred megalakulása és II. Erzsébet távozása kapott helyet a kormányfői videóban + VIDEÓ