Krónika

Varga Mihály: A cél a gazdasági versenyképesség és a munkahelyek megtartása

ECOFIN-ülés Prágában

Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalán tudatta, hogy német kollégájával, Christian Lindnerrel egyeztetett, kihasználva a prágai ECOFIN-ülés egyik szünetét.

Varga Mihály: A cél a gazdasági versenyképesség és a munkahelyek megtartása
Varga Mihály pénzügyminiszter (k) a prágai Congress Center egyik tárgyalójában német kollégájával egyeztet
Fotó: Facebook/Varga MIhály

Energiaellátási és adózási kérdésekről egyeztettem Christian Lindner, német pénzügyminiszter kollégámmal a prágai ECOFIN-ülés szünetében. Gazdasági versenyképesség, munkahelyek megtartása a célunk. – írta Varga Mihály pénzügyminiszter, a miniszterelnök gazdaságpolitikáért felelős helyettese pénteken délben.

Objektum doboz

Az ECOFIN-ülések az Európai Unió Tanácsának  gazdasági és pénzügyminisztereiből álló tanácskozása. A hivatalos tanácsi üléseket az Európai Unió Tanácsa szervezi, elnöki tisztüket a tanács elnöksége tölti be. A tanács minden elnöksége szervez azonban nem hivatalos miniszteri találkozókat is, amelyeken egy adott témával vagy tanácsi formációval kapcsolatos kezdeményezéseket vitatnak meg. Ezúttal a cseh főváros a helyszíne a kétnapos eseménynek.  

E találkozók napirendjéről és eredményeiről az elnökség honlapja nyújt bővebb tájékoztatást.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom