Krónika

Repülőgép-baleset: Emberi maradványokat találtak a Balti-tenger mélyén

A gép vasárnap este zuhant le Lettország partjai előtt fedélzetén négy emberrel

Emberi maradványokat és törmeléket találtak a Balti-tenger felett rejtélyes körülmények között eltűnt magánrepülőgép utáni kutatás során Lettország partjai előtt – közölte kedden Peteris Subbota korvettkapitány, a lett haditengerészet kereső–mentő tevékenységét összehangoló központjának vezetője.

Repülőgép-baleset: Emberi maradványokat találtak a Balti-tenger mélyén
Képünk illusztráció
Fotó: Wikipédia

Mint mondta, feltételezhetően a szerencsétlenséggel kapcsolatba hozható emberi holttestek maradványait találták meg a kutatás során a lett parti őrség hajói és tengeralattjáró-robotjai.

A Cessna 551 típusú gép vasárnap este zuhant le Lettország partjai előtt fedélzetén négy emberrel. Az Ausztriában regisztrált könnyű repülőgép a spanyolországi Jerezből indult Kölnbe, de röviddel a felszállást követően nyomásproblémákat jelzett a kabinban. Spanyol, francia, német, majd NATO-vadászgépek próbáltak sikertelenül kapcsolatot teremteni a géppel, amelynek pilótafülkéjében, de kabinjában sem láttak senkit. A nagy valószínűséggel robotpilóta irányítása alatt repülő Cessna végül a Balti-tenger felett tűnt el a radarernyőkről, és a lettországi Ventspils településtől 37 kilométerre északnyugatra zuhant a tengerbe.

Az Express és a Kölner Stadt-Anzeiger című német lapok tudomása szerint a magánrepülőgépen egy ismert helyi – amatőr pilóta – üzletember, a felesége és a lánya, illetve a lány barátja utaztak.

Sajtóértesülések szerint az 1979-ben épült gépen nem volt feketedoboz, ami segíthetne a baleset okának kiderítésében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom