Krónika

Több mint 15 ezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán–magyar határszakaszon 6649-en léptek be vasárnap Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 8833-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

Több mint 15 ezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán–magyar határszakaszon 6649-en léptek be vasárnap Magyarországra
Fotó: AFP/ NurPhoto/Artur Widak

A beléptetettek közül a rendőrség 206 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 39-en érkeztek – köztük 9 gyermek – az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink