Krónika

Több embert kórházba kellett vinni Kaliforniában az erdőtüzek miatt, és ezreket telepítettek ki

Már ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában a forró, száraz és szeles időben gyorsan terjedő erdőtüzek és egy fűrésztelep kigyulladása miatt.

Több embert kórházba kellett vinni Kaliforniában az erdőtüzek miatt, és ezreket telepítettek ki
A kép illusztráció.
Fotó: Josh Edelson/AFP

Az állam északi részén, Weed városában a lángok több otthont is elpusztítottak szombaton. A kaliforniai tűzoltóság szóvivője közölte, hogy a lángok elől kimentettek közül több embert kórházba kellett vinni.

Az erdőtüzek mellett Weed városban eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki egy fűrészmalom, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A lángok a hétvégén további települések felé terjedtek tovább.

Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron dolgoztak a tűzoltók az erdő- és bozóttüzeken, amelyek egy részét sikerült lokalizálni.

Az Egyesült Államok északnyugati részén a hétvégére újabb hőségriasztást adtak ki. A hőmérséklet közelíti a 40 fokot, több mint 10 fokkal meghaladva az ilyenkor szokásosat Kalifornia, Utah és Idaho államban is.

Kaliforniában és Nevadában ismét arra kérték a lakosokat, hogy korlátozzák az áramfogyasztást a hálózat működőképességének fenntartása érdekében. A kérések között szerepelt, hogy az elektromos járművek töltését is mellőzzék.

Kapcsolódó írásaink