Krónika

Továbbra is van lehetőség koronavírus elleni oltást kérni

A fertőzöttek száma a megelőző héthez viszonyítva tovább csökkent

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 416 363, közülük 6 202 522-en a második, 3 894 442-en a harmadik, 334 870-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavirus.gov.hu.

Továbbra is van lehetőség koronavírus elleni oltást kérni
Egy férfi kitölti a hozzájáruló nyilatkozatot, mielőtt beoltják a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon
Fotó: MTI/Vajda János

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 12 157 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 048 547-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 100, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47 291-re emelkedett.

A gyógyultak száma 1 962 698, az aktív fertőzötteké 38 558.

Jelenleg 978 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 1641-en vannak.

Azt írták, hogy a fertőzöttek száma a megelőző héthez viszonyítva tovább csökkent. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket változatlanul az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – olvasható az oldalon.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és nélküle is lehet menni.

A kormány és az operatív törzs folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz – írták a Koronavirus.gov.hu oldalon.

Kapcsolódó írásaink