Krónika

Grúz embercsempész bukott le tizenkilenc migránssal

Az M1-es autópályán, Tatabánya térségében fogták el a rendőrök az embercsempészt, aki 19 illegális migránst akart jogellenesen kivinni az országból – írja a Police.hu.

Grúz embercsempész bukott le tizenkilenc migránssal
Szalagkorlátnak ütközött menekülés közben a menekülteket szállító sofőr
Fotó: Police.hu

A rendőrök az M1-es autópályán, Tatabánya térségében akartak megállítani egy lengyel hatósági jelzésű tehergépkocsit 2022. augusztus 30-án délután, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján. 

A sofőr ellenszegült, majd nekiütközött az előtte haladó gépkocsinak és fennakadt a belső szalagkorláton. Végül megpróbált elmenekülni, de az egyenruhások a helyszínen elfogták. A járműben tizenkilenc, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat, így őket a járőrök a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. 

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A grúz állampolgárságú járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak – közölte a Police.hu.

Kapcsolódó írásaink