Krónika

Valaki rengeteg pénzt nyert, de nem jelentkezett érte

Illinois államban 1,3 milliárd dollár (mintegy 530 milliárd forint) vár szerencsés gazdájára egy hónapja, ennyi volt a főnyereménye a Mega Milliók (Mega Millions) amerikai lottójátéknak augusztus elején.

Valaki rengeteg pénzt nyert, de nem jelentkezett érte
Képünk illusztráció
Fotó: MH

llinois állam szerencsejáték vállalatának igazgatója közleményben biztatta a rendszeres és alkalmi játékosokat arra, hogy ellenőrizzék szelvényeiket, mert elképzelhető, hogy a nyertes még nem is szerzett tudomást szerencséjéről. A rekordösszegű főnyereményt érő szelvényt egy autópálya melletti benzinkútnál vásárolták.

A győztesnek egy éve van arra, hogy jelentkezzen, ha ez nem történik meg, akkor a nyeremény összegét visszaosztják a Mega Milliók lottójátékban részt vevő államoknak. A nyertesnek 60 napja van arra, hogy eldöntse, az összeget egyben vagy éves részletekben akarja-e megkapni.

Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérőek a törvények arra, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. Van olyan állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen, Illinois államban viszont ilyen törvényi kötelezettség nincs.

Kapcsolódó írásaink