Krónika

Ismét rekordot döntött a határsértők száma

Nem enyhül a nyomás a déli határon, embercsempészés miatt 43 gyanúsított ellen indult eljárás

Csak a hétvégén több mint ezerhétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök, az elmúlt hetet tekintve pedig 4503 volt az országba bejutni akarók száma, ami rekordnak számít.

Ismét rekordot döntött a határsértők száma
Mindennapos látvány: elfogott migránsok csoportja várakozik
Fotó: Police.hu

Péntektől vasárnapig 1724 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 621, szombaton 615, vasárnap 433 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Emellett elfogtak 55 határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 4503 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

A megelőző héten – augusztus 8-tól 15-ig – a feltartóztatottak száma 4170 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében 62 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 43 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó írásaink