Krónika

Halálba rántotta utasait az embercsempész

Többen meghaltak, amikor szombat reggel egy embercsempész el akart menekülni az osztrák rendőrök elő Köpcsénynél. A bűnözőt a hatóságok letartóztatták.

Halálba rántotta utasait az embercsempész
Magyarországon is egyre gyakrabban próbálnak meglépni az igazoltatások elől az embercsempészek (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Súlyos közlekedési baleset történt az északkeleti A6-os autópályán Köpcsény (Kittsee) közelében (Neusiedl am See járás) szombat reggel, amikor az osztrák rendőrök megpróbáltak megállítani egy illegális migránsokat szállító furgont.

Mint a hatóságok közölték, csaknem húszan voltak a raktérben, köztük gyerekek is. Az elsődleges információk alapján orosz állampolgárságú sofőr hirtelen gázt adott, amikor meglátta az autópályán a rendőröket, de nem tudta bevenni a kanyart a következő lehajtónál. A baleset után a bűnözőt őrizetbe vették. A tragédiában egy nő és két férfi halt meg, többen pedig súlyosan megsérültek.

A helyi Vöröskereszt közölte, a betegeket a bécsi, alsó-ausztriai és burgenlandi kórházakba szállították. A helyszínre negyven egészségügyi szakember és öt mentőhelikopter érkezett.

Az eset nyomán megszólalt Gerhard Karner belügyminiszter, aki közölte, a három ember tragikus halála ismét megmutatta a csempészmaffia brutalitását és gátlástalanságát. Hozzátette, az embereket teljesen hamis ígéretekkel csábítják el, és közben az életüket kockáztatják, ezért a szervezett bűnözés ezen formája elleni határozott fellépés relevánsabb és fontosabb, mint valaha.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom