Krónika

Fa dőlt a vasúti pályára a székesfehérvári vonalon

A székesfehérvári vasúti vonalon szombat délelőttig fennakadásokra lehet számítani - közölte a MÁVINFORM szombaton kora hajnalban.

Fa dőlt a vasúti pályára a székesfehérvári vonalon
A kép illusztráció.
Fotó: Facebook - V-Híd

A heves vihar fát döntött ki a sínek mentén, a felsővezeték-hálózat is megsérült, Gárdony és Székesfehérvár között emiatt nem közlekednek a vonatok. A szakemberek dolgoznak a leszakadt felsővezeték helyreállításán, amely akár szombaton reggelig is eltarthat - jelezte a vasúttársaság.

A teljes helyreállításig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonalon közlekedő vonatok esetében továbbra is fennakadásokra, késésekre és korlátozásokra lehet számítani.

A MÁVINFORM közölte azt is hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon jelentősen, akár 60-150 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani péntekről szombatra virradó éjjel, mert a Déli pályaudvar és Kelenföld között nincs áram a felsővezetékben. A hiba okát még keresik a szakemberek. A Déli pályaudvar (Alkotás utca) és Budapest-Kelenföld (Etele téri autóbusz megállóhely) között pótlóbusz szállítja az utasokat - tették hozzá.

Székesfehérvár és Gárdony között egy vágányon megindult a vonatközlekedés

Székesfehérvár és Gárdony között szombat hajnaltól egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés, mert van áram a felsővezetékben - tájékoztatott közleményben a Mávinform.

Kapcsolódó írásaink