Belföld

Este nyolckor lezárták a fővárosi szabadtéri rendezvényeket

A kedvezőtlen időjárás miatt az augusztus 20-i szabadtéri rendezvényeket 20 órakor lezárják a fővárosban – közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője péntek este az MTI-vel.

Este nyolckor lezárták a fővárosi szabadtéri rendezvényeket
Vendégek a Csárdafesztiválon a Szent István-napi programsorozaton a fővárosi Vörösmarty téren 2022. augusztus 19-én
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleményében azt írta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelzése szerint a főváros térségét 20 óra körül éri el csapadék és a „veszélyes szélsebességgel” érkező zivatarlánc. Ennek fényében hozták meg a döntést.

„Legfontosabb a résztvevők biztonsága, ezért arra kérünk mindenkit, hogy figyelje a szervezők tájékoztatását, és működjön együtt velük” – emelte ki közleményében a törzs vezetője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat többször felhívta a figyelmet arra, hogy zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-i ünnepi programokat. Azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs szombaton is folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről. A szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádét már lemondták.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat déli ülését követően dönt.

Kapcsolódó írásaink