Krónika

Nemzetközi brigád oltja a lángokat Franciaországban

Erdőtüzekkel küzdenek Gironde megyében

Külföldi egységek érkeztek Franciaországba pénteken, hogy segítsenek az erdőtüzek oltásában.

Németország, Románia, Lengyelország és Ausztria több mint 360 tűzoltóval és 100 szárazföldi járművel támogatja a tüzekkel küzdő Franciaországot, míg Svédország és Görögország repülőkkel segít.

A délnyugat-franciaországi Gironde megyében erdőtűz pusztít. Kedd óta több mint 74 négyzetkilométernyi területet perzseltek fel a lángok, és legalább tízezren kényszerültek otthonuk elhagyására. A gironde-i tűzoltóság elmondta, hogy a tűz az éjszaka folyamán nem terjedt nagyon, de a forró, száraz idő miatt továbbra is kedvezőtlenek a körülmények a lángok megfékezéséhez.

A dél-franciaországi Lozere és Aveyron megyében is lángolnak az erdők. A nyugati országrészben fekvő Maine-et-Loire megyében több mint ezerkétszáz hektár égett le.

Európa többi részéhez hasonlóan Franciaország is egymást követő hőhullámoktól és súlyos aszálytól szenved. Országszerte erdőtüzek tucatjai pusztítanak, közöttük legalább négy súlyos tűzvész.

Kapcsolódó írásaink

Európa szerte erdőtüzek tombolnak

ĀFranciaországban több mint 250 ezer hektár égett le múlt héten, a nyugat-csehországi régióban pedig épp csak sikerült megfékezni a lángokat