Krónika

A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj

Bugac a színhelye Európa legnagyobb történelmet idéző rendezvényének

Több mint húsz nemzet képviselőjének jelenlétében a parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.

A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
Kurultaj-megnyitó az Országházban
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte: reményei szerint a jövőben kettő, négy vagy nyolc esztendő múlva valamennyi, a Kurultajra érkező nép, nemzet műsorát be tudják majd mutatni valamelyik magyarországi városban.

A Kurultaj a magyar nemzet legnagyobb hagyományőrző ünnepe, de egyben a hun-türk nemzetek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is – hangsúlyozta Bíró András Zsolt, a Kurultaj főszervezője, a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, hozzátéve: a rendezvényen méltón megemlékeznek a történelemformáló nagy közös ősökről, akik erőt adnak, akiknek a génjeit és tehetségét örököltük, s ezt feladatunk továbbadni a következő generációknak.

A Kurultaj péntektől vasárnapig hagyományőrző látványosságokkal, lovas vetélkedőkkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kiállítással és koncertekkel is várja az érdeklődőket Bugacon.

Kurultaj megnyitó
Kurultaj megnyitó
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kapcsolódó írásaink