Krónika

Továbbra is érkeznek a menekültek Ukrajnából

Az ukrán–magyar határszakaszon 6634 ember lépett be szerdán Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 5726-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön.

Továbbra is érkeznek a menekültek Ukrajnából
Menekültek a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton
Fotó: MH / Purger Tamás

A beléptetettek közül a rendőrség 355 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Vonattal 146-an - köztük 34 gyermek - érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre - tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.
 

Kapcsolódó írásaink