Krónika

Tizenöt tonna szemetet gyűjtöttek össze a Tiszából

Rekordmennyiségű, több mint 15 tonna szemetet gyűjtöttek össze a X. Jubileumi Felső-tiszai PET Kupa résztvevői – közölte a szervező, a Természetfilm.hu Egyesület.

Tizenöt tonna szemetet gyűjtöttek össze a Tiszából
Valamit visz a víz...
Fotó: MH

A csapatok 2880 zsák hulladékot gyűjtöttek össze a megszokottnál hosszabb versenyen, a Tisza Cigánd és Tiszadada közötti, 86 kilométeres szakaszán.

A versenyzők hat napon át szedték a hulladékot. A szervezők szerint nem telt el úgy nap, hogy a „PET-kalózok” legalább egytonnányi hulladékot ne emeltek volna ki a folyó árteréből, de Tokajtól Tiszaladányig, a 14 kilométeres távon napi rekordot állítottak fel csaknem öt tonna összegyűjtött hulladékkal. A csapatok már a vízen előre szelektálták a begyűjtött szemét nagyobb részét.

A pillepalackokból épült hajók versenyében a legtöbb hulladékot a tavalyi címvédő, a Siemens Energy vállalati önkéntesekből és gyerekeikből álló csapata nyerte 540 zsákkal. A csapat majdnem kétszer annyi hulladékot szedett össze, mint az őket követő legjobb csapatok, amivel saját  korábbi rekordjukat is jócskán túlszárnyalták. A csapat az egy főre vetített hulladékgyűjtésben is a legjobbnak bizonyult, ezzel megszerezte a legszorgalmasabb legénységnek járó Tisza Hőse díjat is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom