Krónika
Öhön, sokácbab, halászlé, dödölle és bogyiszlói csülkös pacal az alsó rakparton

Az immár tizenkettedik alkalommal megrendezendő eseményen csaknem 200 ember főzi majd a Duna-parton Magyarország és a Kárpát-medence különleges ételeit.
A kínálatban szerepel bogyiszlói csülkös pacal, vajdasági, roma, csángó ételek, szatmári töltött káposzta, karcagi birkapörkölt, csiptetett ponty és sok más halkészítmény is. Kínálnak majd sparhelten sült lepényt, langallót és töltött lángost is. Idén Felvidékről Mátyusföld káposztalevesével és mákos pogácsájával, Kárpátaljáról borsos levessel készülnek, Nagymuzsaly községből házi szilvalekvárral töltött fánkot sütnek majd. A moldvai csángó faluból, Pusztinából Nyisztor Tinka néprajzkutató vezetésével érkező csapat szőlőleveles töltikét készít. Meg lehet kóstolni az alföldi pásztorételt, az öhönt és a sokácbabot. A Vajdaságból a dél-dunai halászléfőzők levesével, az Őrségből pedig tökmagolajjal locsolt dödöllével ismerkedhet meg a közönség.
Fröccsök és szörpök mellett 8-10-féle magyar kézműves sör, gyümölcsborok, mézbor, gyógynövényes teák és néhány jellegzetes pálinka is várja a látogatókat.
Idén újdonság a Kézműves Kozmetikumok Kertje, ahol magyar alapanyagokból, kézzel készített termékeket mutatnak majd be.
Ebben az évben is kiemelt figyelmet kapnak a családi programok: bábtársulat előadása, mesemondók, kézművesek és a nyitónapon Halász Judit koncertje szerepel a programban.
A színpadon gasztrobeszélgetés, esténként koncertek lesznek. Fellép Ferenczy György és az 1-ső Pesti Rackák, a Hot Jazz Band és a Csík zenekar.
A Magyar Pékszövetség tizenegyedik alkalommal rendezte meg kenyérversenyét, amelynek győzteseit szintén a Magyar Ízek Utcáján lehet majd megkóstolni, mint ahogy az idei Magyarország tortája címet elnyerő Huncut szilva herceg fantázianevű tortát is.