Krónika

A betonfalba csapódott busz sofőrje nem fogyasztott se alkoholt, se drogot

Megrázta a közvéleményt az a buszbaleset, amely tizenkét halálos áldozatot követelt múlt szombaton Varasd közelében az észak-horvátországi sztrádán. Hétfőn a horvát közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a lengyel busz sofőrje nem állt alkohol vagy drog befolyása alatt.

A betonfalba csapódott busz sofőrje nem fogyasztott se alkoholt, se drogot
Tizenkét lengyel zarándok halt meg a horvátországi buszbalesetben
Fotó: AFP/Damir Senčar

Az ügyészség által megerősített információk szerint a lengyel sofőr, aki a végzetes pillanatban a buszt vezette, 72 éves volt. A boncolási eredmények kimutatták, hogy nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt, és krónikus betegségben sem szenvedett - közölte a horvát közszolgálati televízió, a HRT, hozzátéve, hogy a balesetben mind a sofőr, mind az 51 éves váltótársa életét vesztette.

A betonfal után ennyi maradt a buszból a horvát autópályán
A betonfal után ennyi maradt a buszból a horvát autópályán
Fotó: AFP/Damir Senčar

A szombati szerencsétlenség a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt, Varasd közelében, a Brenznicki Hum és Komin közötti autópálya-szakaszon hajnali fél 6-kor.

A busz Varsó közeléből indult, és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medjugorjébe, Dél-Európa legismertebb és leglátogatottabb Mária-kegyhelyére. A sérülteket, akik között nem voltak gyerekek, a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították.

A horvát egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint két súlyos sérültnek továbbra is kritikus, míg a többi harmincnak stabil az állapota.

Kapcsolódó írásaink