Krónika

Nem jár a Margit körúton a villamos a hétvégén

Karbantartás miatt nem járnak a villamosok szombaton és vasárnap a Margit körúton – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

Nem jár a Margit körúton a villamos a hétvégén
A BKK munkatársa lezárja a 4-es 6-os villamosok margitszigeti megállóját 2020. április 10-én
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 4-es és a 6-os villamos csak a dél-budai végállomások és az Oktogon, a 17-es villamos pedig a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár. A Széll Kálmán tér és az Oktogon között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni – áll a közleményben.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel a 6-os villamosok helyett a teljes vonalon villamospótló autóbusz közlekedik. A hétvégi munkák során felújítják a Margit körúti és a Jászai Mari téri kitérőket, valamint a Margit híd dilatációs szerkezeteit is kicserélik, hogy a jövőben is zavartalan legyen a villamosok közlekedése.

A villamospótló autóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél. Szombatról vasárnapra virradó éjjel a 931-es éjszakai busz Pest felé a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg a Margit híd budai hídfőjénél.

A BKK a Széll Kálmán tér környékéről a belváros elérésére az M2-es metrót javasolja az utazóknak.

Kapcsolódó írásaink