Krónika

Honvédség: Nagyobb katonai járműforgalom várható az ország több pontján is

Katonai csapatmozgások miatt nagyobb honvédségi járműforgalomra kell számítani a napokban az ország több területén – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn.

Honvédség: Nagyobb katonai járműforgalom várható az ország több pontján is
A kép illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

Hétfőtől szerdáig az esti és éjszakai órákban katonai menetoszlopok haladnak a Hajdúhadház–4-es főút–354-es út –M35-ös–M3-as–M31-es–M0-s–M1-es–8119-es út–Tata útvonalon. A járműoszlopok az M3-as autópálya oszlári Tisza-hídján, valamint az M0-s autóút soroksári Duna-hídján és hárosi Duna-hídján a teljes forgalom kizárása mellett mennek át – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint szerdán napközben és kora este is nagyobb katonai járműforgalom várható az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred technikai eszközeinek manővere miatt a Hajdúhadház–M3-as–M0-s–M1-es–M19-es–Győr útvonalon.

A Magyar Honvédség arra kérte a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Kapcsolódó írásaink