Krónika

Hosszú a várakozás a röszkei határátkelőhelyeken

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt hosszú a várakozás a röszkei határátkelőhelyeken szombat délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

Hosszú a várakozás a röszkei határátkelőhelyeken
Személyautóval négy óra várakozásra kell számítani
Fotó: MH

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Szerbiába tartóknak és az onnan érkezőknek egyaránt négy órát kell várniuk. Az autóbusszal utazóknak egy-egy óra a várakozás.
A röszkei közúti határátkelőhelyen, valamint a pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között nyitva tartó ásotthalmi közúti határátkelőhelyen mindkét irányban kétórás a várakozás.
A gyorsabb határátlépés érdekében az autósok választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi átkelőt, ahol fél órát kell várni a kilépésre.
Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, a személygépkocsival Romániába utazóknak és az onnan érkezőknek kétórás a várakozás. A nagylaki közúti átkelőn mindkét irányban egy, a kiszomborin fél órát kell várakozni.

 Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.