Krónika

Idén már több intézkedés volt a határsértőkkel szemben, mint tavaly egész évben

Szombaton meghaladta az illegális bevándorlókkal, illetve az őket segítő embercsempészekkel szemben folytatott rendőri intézkedések száma a tavalyi, egész éves adatokat – írta a Police.hu.

Idén már több intézkedés volt a határsértőkkel szemben, mint tavaly egész évben
Egyre gátlástalanabbul lépik át a határokat az illegális bevándorlók
Fotó: Police.hu

„Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen január 1. és július 22. között már 123 851 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket. A 2021. január 1. és december 31. közötti időszakban ez a szám 123 516 volt” – közölték. Tudatták: fokozódott a határsértők agresszivitása is.

A rendőrség közlése szerint a határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló illegális migránsokkal, akik jellemzően rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálnak meg kövekkel, karókkal, fa- és tégladarabokkal. Felhívták a figyelmet arra is, hogy már feltűntek a déli határon a felfegyverkezett, illegális migránsbandák is, melyek új kihívások elé állítják a magyar határ védőit.

A magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat, és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben – tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink