Krónika

A két háború közötti korszak tárul fel

VERITAS-továbbképzés

Pedagógus-továbbképzést szervez az Országgyűlés Hivatala és a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár. Mint írják, az oktatás a két világháború közötti Magyarország politikai berendezkedését, társadalom-, gazdaság- és külpolitikai döntéseit mutatja be a hallgatóságnak.

A két háború közötti korszak tárul fel
Szakály Sándor
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A képzés ismerteti a rendszer létrejöttének körülményeit és működését, majd az 1930-as évekre fókuszálva a korszakot meghatározó olyan eseményekkel, törvényekkel és jelenségekkel foglalkozik, mint a megoldatlan földkérdés, a szociális háló megteremtése, a nagy gazdasági világválság kezelésére hozott kormányzati intézkedések, a revízió, a zsidótörvények, a választójog és a háborúba lépés.

Az előadás a tárgyalt időszak ellentmondásait feltárva mélyebb betekintést nyújt a világháborút megelőző évtizedbe, miközben olyan pedagógiai módszertani gyakorlatokat mutat be, amelyek a történelemtanároknak segítséget nyújthatnak a korszak hatékony feldolgozásához és tanításához. Az előadók mások mellett Ujváry Gábor, Bertalan Péter, Szakály Sándor főigazgató és Hammerstein Judit, azaz a VERITAS történészei lesznek.
 

Kapcsolódó írásaink