Krónika

Ismét kell a maszk Olaszországban a munkahelyeken

Új egészségügyi szabály lépett életbe az olaszországi munkahelyeken péntektől, amely előírja a maszk használatát, miután megemelkedett a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma az omikron vírusvariáns BA.5 alváltozata terjedése miatt – írja az MTI tudósítója.

A munkaügyi minisztérium, valamint a munkaadók és a munkavállalók érdekképviseletei között aláírt megállapodás értelmében ismét vissza kell venni az FFP2-es maszkokat a magánszektorban éppúgy, mint a közigazgatási munkahelyeken, illetve általában az állami szférában. A rendelkezés október végéig érvényes.

Az előírás érvényes a zárt térben végzett munkára, például az irodákban, üzletekben vagy a gyárakban, valamint kültéren is, többek között az éttermek teraszain, ha nem biztosított a legalább egyméteres biztonsági távolság.

A WHO aggódik, miután nő az új fertőzöttek száma

A koronavírus újabb masszív hulláma várható Európában a nyáron – közölte csütörtökön Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója. Az MTI azt írta, a WHO szakértői szerint az utóbbi hetekben a fertőzöttek száma az európai kontinensen több mint a háromszorosára nőtt a korábbinál sokkal gyorsabban terjedő omikron-vírusvariáns BA.5 alváltozata miatt.

A WHO európai régiójában május végén naponta 150 ezer új esetet regisztráltak, mára ez a szám a napi félmillióhoz közelít. A legmagasabb fertőzöttségi mutatókat Ausztriából, Ciprusról, Franciaországból, Németországból, Görögországból, Luxemburgból és Portugáliából jelentették. Az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója szerint a vírus nem fog attól eltűnni, hogy az államok nem figyelik többé.
(FV)

Worldometers: a legújabb adatok szerint eddig csaknem 553 millióan fertőződtek meg a világon, hivatalosan 6,358 millióan elhunytak, és több mint 528 millió a gyógyultak száma.
 

Kapcsolódó írásaink

Rossz hírek Romániából

ĀA múlt héten több mint másfélszer annyi új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, mint egy héttel korábban, és hasonló ütemben emelkedett a kórházi ellátásra szoruló fertőzöttek száma is