Krónika

Péntekig biztos velünk marad a hőség, riadót rendelt el a meteorológiai szolgálat

Figyeljünk egymásra!

Harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a hőség miatt csütörtökre és péntekre. Ilyen intézkedést akkor foganatosítanak, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.

Péntekig biztos velünk marad a hőség, riadót rendelt el a meteorológiai szolgálat
Hűsölés a városban
Fotó: MH/Katona László

Mint írták, ma és holnap a csúcshőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű, míg késő estére 24 és 30 fok közé hűlhet le a levegő. Harmadfokú figyel­meztetés Békés megyében és Csongrád-Csanád megyében van érvényben, Vas megye és Zala megye kivételével az ország többi megyéjére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Pénteken általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel.

Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, ezek valamivel nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulhatnak ki. A déli szél több helyütt megélénkül, zivatar térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban általában 16–24 fok valószínű. A délutáni órákban 34 és 39 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Mint korábban megírtuk, mind a Belügyminisztérium, mind a Katasztrófavédelem és az OMSZ is arra kérte a polgárokat, hogy figyeljenek egymásra.

Kapcsolódó írásaink