Krónika

Több mint tízezren érkeztek hétfőn is

Háború a szomszédban

Ukrajna felől 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román–magyar határszakaszon érkezők közül pedig 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy a háború sújtotta térségből jöttek – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az érintettek közül a rendőrség 513 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 165 ember, köztük hetvennyolc gyermek érkezett a háború elől menekülve Budapestre hétfőn – tudatta a rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó írásaink

Sokan jöttek vasárnap is

ĀAz ukrán–magyar határszakaszon 6243 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román–magyaron érkezők közül pedig 5920-an nyilatkoztak úgy, hogy a háborús térségből jöttek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság

Ismét több ezren érkeztek Ukrajnából

ĀAz ukrán–magyar határszakaszon 7214 fő, míg a román–magyar részeken érkezők közül 5021 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából jött – közölte a szombati nap statisztikáit tegnap a rendőrség.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom