Krónika

Ismét több ezren érkeztek Ukrajnából

Az ukrán–magyar határszakaszon 7214 fő, míg a román–magyar részeken érkezők közül 5021 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából jött – közölte a szombati nap statisztikáit tegnap a rendőrség.

A beléptetettek közül a hatóságok 368 embernek állítottak ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami harminc napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. Az ukrajnai háború elől 2022. június 25-én 412 ember, köztük nyolcvanhat gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket. Eddig csaknem 7,8 millió ember kényszerült elhagyni Ukrajnát. Hazánk tekintetében már meghaladta a 1,3 milliót az akár Románián keresztül érkezettek száma. Mint korábban megírtuk, a hozzánk érkezőknek rendszeres munkát is igyekszünk biztosítani.

Kapcsolódó írásaink

Nagyon súlyos a határhelyzet

ĀRendkívül súlyos a migrációs helyzet a déli határnál – írta közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf, miután látogatást tett a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisán