Krónika

Új koronavírus-hullám elé néz Franciaország, de máshol is fertőz az omikron

Kérdéses az intenzitása

Franciaország a koronavírus-járvány új hullámával néz szembe a vírus új variánsai miatt – mondta el Alain Fischer, az oltási programért felelős francia orvosi vezető, hozzátéve: ő személy szerint támogatná a kötelező maszkhasználat visszavezetését a tömegközlekedésben.

Az egészségügyi vezető szerint a kérdés az, hogy milyen lesz a küszöbön álló járványhullám intenzitása. Kedden az új napi esetek száma majdnem kéthavi csúcsot ért el, és meghaladta a 95 ezret – írja a Reuters. Európán belül Portugáliából, Franciaországból, Németországból, Luxemburgból, Olaszországból, Görögországból, Ciprusról, Izlandról és Ausztriából jelentették lakosságarányosan a legtöbb új esetet. Szintén viszonylag magas a covidfertőzöttek aránya Spanyolországban, Írországban, Svájcban, Belgiumban és Finnországban.

Worldometers: a legújabb adatok szerint eddig több mint 546,7 millióan fertőződtek meg a világon, hivatalosan 6,34 6 millióan elhunytak, ugyanakkor már a 522,3 milliót is elérte a gyógyultak száma.

Kapcsolódó írásaink

Bélfertőzés sújtja Észak-Koreát

ĀÉszak-Korea hirtelen leállította a koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközök importját Kínától – írja a Reuters a Peking által közölt kereskedelmi statisztika alapján