Krónika

Egy pesti kávéházban fogták el a TEK-esek a világszerte keresett drogbárót

Tíz álneve is volt

Emberöléssel is gyanúsítják a a világ egyik legkeresettebb és brazil Escobar néven elhíresült drogkereskedőjét, akit egy budapesti vendéglátóhely teraszán a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével fogtak el.

Az ötvennégy éves Sergio Roberto de Carvalho, egy olyan bűnszervezetet vezetett, amely negyvenöt tonna kokaint csempészett 2017 és 2019 között, ideiglenes kiadatási letartóztatásba került. A férfi legalább tíz álnevet és hamis iratokat használt, és tagadta a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során.

A Fővárosi Főügyészség a brazil férfi ideiglenes kiadatási letartóztatását indítványozta, amit a Fővárosi Törvényszék elrendelt. A terhelt és védője fellebbezett a döntés ellen – mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve: a bíróság most a hivatalos kérelem kiadatását várja a brazil hatóságoktól.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom