Krónika

Nyaralási segítség a nehéz helyzetűeknek

Családokat támogat a Mészáros Csoport

Idén is folytatja a nehéz helyzetben lévők térítésmentes nyaraltatását a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány.

Mint a szervezet tegnap közölte, idén nyáron is háromezer-kézszáz nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos pihenhet július elsejétől szeptemberig a vállalatcsoport jóvoltából. Az érintettek félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels zalakarosi szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben kapnak szállást. Az elmúlt években e formában több mint hatezer egyszülős és nagycsalád nyaralhatott térítésmentesen. A világjárvány és az azt követő korlátozó intézkedések miatt tavaly három generáció, gyermekek, szülők és nagyszülők együtt vehettek részt az akcióban.

A program sikeres lebonyolítása érdekében az alapítvány idén is együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és az Egyszülős Központtal. A szálláshelyekre a két szervezet honlapján közzétett űrlap beküldésével lehet jelentkezni. Mindkét közhasznú szervezet egy jelképes, ezerforintos hozzájárulást kér famíliánként a résztvevőktől. Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője a július 1-jén induló üdülési program kapcsán úgy fogalmazott, számos embernek a nyaralás, a pihenés csak álom – ha nehéz anyagi helyzetbe kerül egy család, az üdülés az első dolog, ami kimarad az életükből.

Kapcsolódó írásaink