Krónika

Ismét több száz illegális migránst fogtak el

Határvédelem

A déli határnál szolgálatot teljesítő rendőrök 640 illegális migránst tartóztattak fel, és 204 főt akadályoztak meg az ország területére történő illegális belépésben kedden – írja a Police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök tizennyolc esetben 129 határsértőt tartóztattak fel Balatonszállás, Hercegszántó, Katymár és Kelebia külterületén, valamint Kelebia és Kiskunhalas belterületén. Csongrád-Csanád megyében a járőrök negyvenkét esetben 458 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét közigazgatási területén. A Győr-Moson-Sopron megyei Sopron és Hegyeshalom területén két esetben öt, a Komárom-Esztergom megyei Tatabánya belterületén egy esetben huszonnégy illegális migránst tartóztattak fel.

A Pest megyei Gyálon két, Szigetszentmiklóson tizenhat és Dabason hat határsértőt tartóztattak fel. A feltartóztatott illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Police.hu hírei szerint tegnap embercsempészés miatt három, tiltott határátlépés miatt két, közokirat-hamisítás miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.