Krónika

Egyetemi segítség érkezik az ukrán menekülteknek

Több mint tizenötezer vendégéjszakával segítette az ukrán menekülteket eddig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – derült ki a lapunknak eljuttatott közleményükből.

Az intézmény március eleje óta 777 menekültet szállásolt el. Az elmúlt négy hónapban a gödöllői kollégiumban 471, a gyöngyösiben 141, a kaposváriban 139, a keszthelyiben huszonöt, a budaiban pedig egy fő kapott biztonságot nyújtó szállást, akiknek ellátásáról is teljeskörűen gondoskodott az intézmény.

Gyuricza Csaba, a MATE rektora kiemelte, a hallgatók és a kollégák már a háború első napjaiban összefogtak, és töretlenül igyekszenek segíteni. Kollégáik a szállások szétosztásakor arra is figyeltek, hogy a családok együtt maradjanak és mindenkinek szükségleteihez mérten segítsenek.

Az egyetem humanitárius összefogását számtalan menekült- és segélyszervezet, a Pest és Somogy Megyei Védelmi Bizottságok, az illetékes minisztérium, valamint a helyi polgármesteri hivatalok, a települések rendőrei és orvosok is folyamatosan segítik.

Kapcsolódó írásaink