Krónika

Nincs szünet a déli határon, egyre érkeznek az illegális migránsok

Ismét százas a nagyságrend

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenegy migráns Csongrád-Csanád megyében tegnap. Ugyancsak tegnap Mélykút térségében tizenöt illegális bevándorlót tartóztattak fel.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok jogellenesen jutottak be hazánk területére. A Szeged Határrendészeti Kirendeltség a cseh rendőrökkel együttműködve tegnap tíz illegális migránst tartóztatott fel Ásotthalom külterületén. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-­főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály egyenruhásai tegnap, 10 órakor Zsana közigazgatási területén egy szerb rendszámú furgont ellenőriztek, amelyet egy 37 éves, szerb férfi vezetett.

A gépjárműben a sofőrön kívül húsz illegális migráns tartózkodott. A magyar rendőrség járőrei a cseh és az osztrák kollégáikkal, valamint a polgárőrökkel közösen szombat éjjel kilencvenegy illegális migránst tartóztattak fel Mórahalom, Röszke, Ásotthalom és Tiszasziget külterületén. Az elfogottakat visszakísérték a határhoz, míg az embercsempészt letartóztatták és ellene eljárást indítottak.

Kapcsolódó írásaink