Krónika

Félnapos konferenciát tartanak a párizsi békeszerződésről

VERITAS-előadás

Boross Péter volt miniszterelnök is felszólal azon a konferencián, amelyet a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár szervez június 14-én a párizsi békeszerződés 75. évfordulója alkalmából.

Félnapos konferenciát tartanak a párizsi békeszerződésről
Boross Péter
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A délelőtti ülésen az intézet részéről felszólal Marinovich Endre főigazgató-helyettes, Ujváry Gábor intézetvezető és Joó András tudományos főmunkatárs is. Seres Attila a szovjet szakértői békeelőkészítésről, a Litvinov-bizottságról és Erdély kérdéséről tart előadást, míg L. Balogh Béni, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa a román békeelképzelésekbe avatja be a hallgatóságot. Délután mások mellett felszólal Hollósi Gábor, a VERITAS főmunkatársa is, aki a csehszlovákiai magyarság kitelepítésének ügyét mutatja be.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom