Krónika

Fizetett a hamis pozitív tesztért

Egy 46 éves férfi ellen folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági bűnözés elleni főosztálya, ugyanis úgy akarta elkerülni a lopás miatt rá kiszabott hét hónap letöltendő szabadságvesztés végrehajtását, hogy szerez egy pozitív covidtesztet.

Ennek beszerzésében egy 28 éves ismerőse segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavétel alkalmával, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek. A hamis igazolás viszont végül nem kellett, mert a férfin elvégzett teszt pozitív eredményt mutatott. Ugyanez megtörtént februárban, bár tesztje negatív lett. Március 17-én egy konditeremben fogták el a rendőrök, majd lefoglalták tőle a nevére kiállított hamis covidtesztet, több mobiltelefont, hatszázezer forintot, 820 eurót és kábítószergyanús anyagokat is.

Kapcsolódó írásaink

Tüntetésbe kezdtek a campusra bezárt pekingi hallgatók

ĀDiákok tüntettek a Pekingi Tanárképző Egyetemen, miután a koronavírus-járvány legújabb hulláma miatt hetek óta nem hagyhatták el a campust – számolt be internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap