Krónika

Közel háromszáz ukrajnai dzsúdós gyerek kap szállást és ellátást Kaposváron

A Nemzetközi Judo Szövetség és a kormány segítségével közel 300 gyerek és kísérőik érkeztek az országba Ukrajnából. Őket több megyei jogú városban, köztük Kaposváron helyezték el, ahol így már nem csak menekült úszók, de fiatal judósok is edzenek - közölte Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra.

Közel háromszáz ukrajnai dzsúdós gyerek kap szállást és ellátást Kaposváron
Kaposváron minden segítséget megkapnak az ifjú cselgáncsos palánták. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (középső sorban jobbról a negyedik) személyesen győzödött meg róla, hogy semmiben nem szenvednek hiányt
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandr

Magyarországon keresztül eddig több mint 700 ezer ember menekült el a háború borzalmai elől, akiknek minden segítséget megadunk - írta a kormányszóvivő.

A politikus beszámolt róla, hogy a Kaposváron levő gyerekek a kelet-ukrajnai Harkivban közel két hónapot töltöttek pincékben a kialakult harcok miatt. Van köztük olyan, aki maga is szerzett sérüléseket, a belé fúródó repeszek miatt pedig jelenleg is orvosi kezelésre szorul.

Távol a szülőktől, távol az otthontól az edzőik és a kísérőik vannak velük. Természetesen minden segítséget megkapnak: szállás, edzéslehetőség, orvosi ellátás vagy éppen a mindennapokhoz szükséges eszközök.

Objektum doboz

Szentkirályi Alexandre hozzátette, beszélgetett az edzőkkel is, akik elmondták, hogy nagyon hálásak azért a segítségért és barátságos fogadtatásáért, amit itt kapnak.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: hogy ők, mi is reméljük, hogy Ukrajnában mielőbb béke lesz. A kormány továbbra is a béke pártján áll. Továbbra is folytatjuk azt a humanitárius segítségnyújtást, amiben a kormányzat, a hatóságok, az önkormányzatok, a civil szervezetek és az önkéntesek együtt dolgoznak.

Bejegyzése végén Szentkirályi Alexandra köszönetet mondott Kaposvárnak, a gyerekek elhelyezésében részt vevő megyei jogú városoknak, a karitatív szervezeteknek és az önkénteseknek is.

Kapcsolódó írásaink

Huszonkétezren kértek már menedéket

ĀTovábbra is naponta több száz új menedékes kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál (OIF) – közölte a szervezet

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom