Krónika

Az EU-s átlag duplája a hazai frigyek száma

Olaszország sereghajtó

Az Eurostat legfrissebb összesítése szerint 2020-ban ezer magyarországi lakosra 6,88 házasságkötés jutott, jócskán megelőztük ezzel a házasodási Európa-bajnokságon második helyezett Lettországot (5,63) és a harmadik Litvániát (5,47), és az EU átlagának (3,2) kétszeresét produkáltuk – vette észre a Qubit.hu.

A mezőny utolsó helyezettje Olaszország lett, ahol az EU-s átlagtól jóval lemaradva ezer főre vetítve mindössze 1,6 frigy köttetett 2020-ban, hasonlóan kevés, mint Spanyolországban (1,8), valamint Portugáliában (1,91) és Írországban (1,91). Ugyanebben az évben hazánkban ezer főre vetítve 1,52 válást jegyeztek be, ami alig tér el az 1,6-es EU-s átlagtól.

Legkevesebben egyébként Máltán (0,5) és Szlovéniában (0,8) váltak el, a legtöbb frigyet pedig érdekes módon a házasságbajnokság ezüst- és bronzérmét megszerző Lettországban (2,7) és Litvániában (2,7) és Dániában (2,7) bontották föl. Mögöttük alig valamivel lemaradva Svédország (2,5) és Finnország (2,4) következik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom