Krónika

Továbbra is érkeznek az ukrán menekültek

Minden segítséget megadunk

Az ukrán–magyar határszakaszon 6079 ember lépett be szombaton Magyarország területére, míg a román–magyar határszakaszon belépők közül 8179-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tegnap.

A hatóságok 618 embernek állítottak ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írta a rendőrség. Az ukrajnai háború elől szombaton 390 ember, köztük 162 gyerek érkezett Budapestre vonattal. A hatóságok a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik a vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Kapcsolódó írásaink

Rengetegen segítik a menekülteket

ĀMinden harmadik magyar segítette az Ukrajnából érkező menekülteket: a segítséget nyújtók 58 százaléka pénzadománnyal, negyven százaléka élelmiszerrel, 39 százaléka pedig egyéb adománnyal támogatta őket