Krónika

Lezártak negyven metróállomást a kínai fővárosban

Járványintézkedések

Tömegközlekedési korlátozásokat vezettek be Pekingnek a járvány szempontjából magasabb kockázatúnak ítélt részein, bár a tömeges tesztelések mellett a napi esetszám szerdán továbbra is alacsony maradt a városban – írja az MTI.

Hozzáteszik, a helyi egészségügyi bizottság szerdai jelentése szerint az elmúlt egy nap során ötvenkét új fertőzöttet azonosítottak Pekingben. A városban április 25. óta a lakosság zöme – mintegy 21,8 millió ember – már legalább négy körben esett át nukleinsavas tesztelésen. Kedd óta a lakosságot három napon át naponta tesztelik. Az április 22. óta tartó járványhullám ideje alatt Pekingben 505 fertőzöttet regisztráltak.

A kínai fővárosban szerdán több mint negyven metróállomást – vagyis az összes metróállomás csaknem tíz százalékát – zárták le ideiglenesen, továbbá 158 buszvonal közlekedését függesztették fel. A korlátozások zömét a város keleti felén fekvő Csaojang kerületben alkalmazták.

Worldometers: eddig több mint 515 millióan fertőződtek meg, csaknem 6,263 millióan elhunytak a betegségben, ugyanakkor már 470 milliót is meghaladta a gyógyultak száma.