Krónika

A hétvégén több vonat menetrendje is megváltozik

A Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti harmadik vágány építéséhez kapcsolódó munkálatok miatt megváltozik több távolsági vonat menetrendje a hatvani vonalon és a hegyeshalmi vonalon.

A hétvégén több vonat menetrendje is megváltozik
Képünk illusztráció.
Fotó: MH/Purger Tamás

A Keleti pályaudvarról egész órakor Egerbe induló Agria InterRégió vonatok 25 perccel korábban indulnak, Gödöllőig minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az óra 35-kor Gödöllőre induló S80-as vonatok 20 óráig nem közlekednek - tudatták.

Rövidebb útvonalon, Kőbánya felső és Gödöllő között közlekednek 7-től 20 óráig a Keleti pályaudvarról óra 5 perckor Gödöllőre, 7-től 21 óráig a Gödöllőről óra 15-kor a Keleti pályaudvarra induló S80-as vonatok - tették hozzá.

 A Gödöllőről óra 30 perckor, illetve 35 perckor a Keleti pályaudvarra induló Agria InterRégió vonatok 7 óra után 10-15 perccel később, óra 45-kor indulnak tovább a Keleti pályaudvarra, minden állomáson és megállóhelyen megállnak, pótolják a Gödöllőről óra 45-kor a Keleti pályaudvarra induló S80-as vonatokat - írták.

Éjszaka pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között: a Keleti pályaudvarról 3:55-kor és 23:50-kor Hatvanba induló S80-as, az 5 órakor Egerbe induló Agria InterRégió, a Hatvanból 3:46-kor és 22:50-kor a Keleti pályaudvarra induló S80-as vonat helyett - ismertették.

A Mávinform tájékoztatása szerint a munkálatok miatt a győri vonalon közlekedő soproni és szombathelyi InterCity vonatok szombaton és vasárnap a Keleti helyett a Déli pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak.

A péntek este Szombathelyről 19:10-kor Budapestre induló Savaria IC és a Sopronból 18:21-kor Budapestre induló Ikva IC már a Keleti helyett a Déli pályaudvarra érkezik.

A Keleti pályaudvarról Győrbe 16:01-kor és 21:40-kor induló G10-es vonat szombaton és vasárnap a Déli pályaudvarról indul. A Münchenből Budapestre közlekedő késő esti utolsó railjet a Déli pályaudvarra érkezik.

A vasárnap Győrből 15:26-kor, 16:26-kor és 18:26-kor a Keleti pályaudvarra induló InterRégió vonatok csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekednek - közölte a Mávinform.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom