Krónika

Hivatalosság kontra belvárosi valóság

Válaszolt múlt héten a pesti belvárosban rendszeresen kialakuló dugók kapcsán feltett kérdésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Hivatalosság kontra belvárosi valóság
Hivatalosság kontrabelvárosi valóság
Fotó: MH/Purger Tamás

Mint írták, a rendőri, karos forgalomirányításra legtöbbször közlekedési balesetek helyszínén vagy nagy forgalmú  kereszteződésben meghibásodott jelzőlámpa esetén lehet szükség. Mint fogalmaztak, ha a napi közlekedésben kialakuló forgalmi dugókat egyes helyszíneken a szabálytalan közlekedők okozzák, ott rendszeresek az ellenőrzések.

Hozzátették, a BRFK közlekedésrendészeti főosztálya munkatársainak napi szolgálatát mindig az aktuális feladatok függvényében tervezik. Lapunk arra is kíváncsi volt, hogy ha látják  a belvárosi kamerákon a rendszeresen kialakuló tumultusokat, vajon miért nem küldenek ki egy járőrt a helyzet rendezésére. Márpedig sajnos az az általános autós tapasztalat, hogy dugók szinte mindennap létrejönnek (mint képünkön tegnap a Margit körúton), de rendőrt csak elvétve látni.

Kapcsolódó írásaink

Napok múlnak el a dugókban

ĀSzinte minden reggel és késő délután óriási káosz alakul ki a belvárosban, ami a baloldali főpolgármester nevével fémjelzett rossz forgalomszervezéssel is magyarázható + GALÉRIA