Krónika

A gyerekszoba alatt volt a bomba

Különös helyről, egy gyerekszoba padlója alól került elő egy második világháborús bomba a napokban – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede a közösségi oldalán.

Egy fővárosi, VIII. kerületi családi ház felújítása közben találtak rá a gyerekszoba padlója alatt a robbanótestre. A rendőrségi bejelentést követően a honvédség tűzszerészei megállapították, hogy egy szovjet gyártmányú, ötven kilogrammos légi bomba került elő. A robbanóeszköz biztonságosan szállítható állapotban volt, ezért nem volt szükség állampolgári korlátozások bevezetésére annak kiemeléséhez, mozgatásához. A katonák a veszélyes eszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, hogy később megsemmisítsék.

Kapcsolódó írásaink

Migránshullám a déli határon

ĀÖsszesen 324 határsértőt tartóztattak fel, és 204 embert akadályoztak meg a határnál szolgáló rendőrök az ország területére való illegális belépésben csütörtökön – írja a Police.hu

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom