Krónika

Tovább fokozódott a helyzet a déli határon

Egyre rafináltabbak az illegális migránsok

Nyolc illegális migráns rejtőzködött egy, az ártándi határátkelőhelyen belépésre jelentkező kamion rakterében. A rendőrök a jármű átvizsgálásakor megtalálták őket, és a román hatóság eljárást indított ellenük csütörtökön – tájékoztatott a rendőrség.

Szerdán összesen 424 migránst tartóztattak fel, és 452 főt akadályoztak meg a déli határon szolgálatot teljesítő rendőrök az ország területére való illegális belépésben. Csongrád-Csanád megyében a járőrök harminckét esetben összesen 293 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ruzsa, Öttömös, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

A migránsok tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Tiltott határátlépés miatt tizenkét embert fogtak el, négy esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom