Krónika

Benzinkútnál fosztottak ki egy pénzváltót

A grúz tettesek közül kettőt már elfogott a rendőrség

Három grúz gengszter trükkös módszerrel hetvenmillió forint értékű aranyat és eurót lopott el tankolás közben egy autóból. Közülük kettőt gyorsan elfogtak a rendőrök, a harmadik társuk még szökésben van. 

Múlt kedden egy zuglói benzinkútnál egy pénzváltó hálózat alkalmazottjának autójából kilopták a táskáját, benne negyvenmillió forint értékű valutával és harmincmilliót érő befektetési arannyal. A Renault gazdája tankolni ugrott be egy zuglói benzinkúthoz, és amikor bement, hogy fizessen, a kocsiját távirányítóval akarta lezárni, de a tolvajok az autó központi zárját blokkoló készülékkel hatástalanították azt. A pénzváltó már a benzinkút épületében volt, amikor észrevette, hogy kocsija ajtaját valaki kinyitja, kiveszi a táskáját, majd beugrik egy másik jármű hátsó ülésére. Hiába rohant ki, hogy feltartóztassa a tolvajok kocsiját, az elkövetőknek sikerült elhajtaniuk.

Miután értesítették a rendőrséget a lopásról, hamar megtalálták az ahhoz használt autót a XIII. kerületben. A fővárosi rendőrök számára gyorsan kiderült, hogy a tettesek egy feltehetően szintén lopott rendszámú másik kocsival Ausztria felé próbálhatják elhagyni az országot, ezért értesítették a megyei rendőri szerveket is. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a lopás napjának estéjén, az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelyén tartóztatták fel a két grúz férfit.

A kocsijukban megtaláltak nagyjából negyvenmillió forintnyi valutát, az ellopott arany jelentős részét, valamint egy gépkocsik távirányítású zárását blokkoló készüléket, a hiányzó értékeket a harmadik társuk vitte magával. A grúz férfiakat különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanújával vették őrizetbe. Érdemi vallomást nem tettek. Jelenleg letartóztatásban vannak, a harmadik társukat még keresik.

Kapcsolódó írásaink