Krónika

Kétnapos konferencia a Hagyományok Házában az épített örökség és a kultúra kapcsolatáról

PajtaKult

A Hagyományok Házában április 19–20-án Pajtától a Palotáig – a kultúrafogyasztás új színterei címmel kétnapos szakmai konferenciát rendez a PajtaKult, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Fonó Budai Zeneház.

A rendezvény fő témája az épített örökség és a kultúra kapcsolata, fesztiválok és kulturális események helyszínei a pajtától a palotáig – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben. A szakmai programra a Magyar Fesztivál Szövetség tagsága mellett várják a pajtatulajdonosokat, a fesztiválszervezőket, az épített örökség megőrzése és ápolása mellett elhivatott szakmai és civil érdeklődőket egyaránt.

Az eseményen bemutatkozik a zenei szakemberek, művészek, építészek, kommunikációs szakértők által életre hívott PajtaKult, amely összefüggéseiben gondolkodik a hazánkban és a teljes Kárpát-medence területén levő pajtaépületek közösségi és kulturális hasznosításáról. E törekvés mellé odaállt a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia, valamint szakmai partnerként a Szentendrei Skanzen és a Hagyományok Háza. A második napon tartja tagjainak éves közgyűlését a Magyar Fesztivál Szövetség.

Kapcsolódó írásaink

Az esztétika vezeti a mesemondót

ĀKétnapos alkalmazott néprajzi konferenciát rendeztek a Hagyományok Házában az intézmény alapításának huszadik évfordulója alkalmából