Krónika

Folyamatosan érkeznek az ukrán menekültek

Továbbra is segít hazánk

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) az elmúlt héten ismételten kiemelkedő számú, 3210 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált, melyeket jellemzően a fővárosban nyújtottak be. Az OIF az orosz–ukrán háború kitörése óta – 2022. április 4. 6.00 órai adatok alapján – eddig 11 157 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

Hazánk területére vasárnap az ukrán–magyar határszakaszon 4519 ember lépett be, míg a román–magyar határon érkezők közül 5117-en nyilatkoztak úgy, hogy ukrán állampolgárok – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A rendőrség 725 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – írta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte hétfőn, hogy vasárnap 1036 menekültet fogadtak a fővárosban. A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező embereket buszokkal fuvarozták a BOK-csarnokba. Mint olvasható, az érintettek között 262 gyermek volt. A fővárosi és vidéki szálláshelyeken tíz kiskorú elhelyezését oldották meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom