Krónika

Szombaton 1770 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon

Az ukrajnai háború elől menekülők közül szombaton 1770 ember, köztük 548 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a police.hu oldalon.

Szombaton 1770 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon
A pályaudvarok környékén számtalan önkéntes is megjelent, és felajánlották segítségüket fuvar vagy adomány formájában
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek - írta a rendőrség.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 89 ember, köztük 55 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg - fűzték hozzá.

Emlékeztettek: a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket.

Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Hat ügy közül négyben megegyezés született

ĀZelenszkij katonai és gazdasági segítséget kért Izraeltől - Az ENSZ adatai szerint a menekülők mintegy 90 százaléka nő és gyerek - Török külügyminiszter: Fontos kérdésekben közelednek az álláspontok