Krónika

Családi kötelékekkel a demencia ellen

A nagy háztartás előnyei

Védhet a demenciától, illetve lassíthatja a kialakulását a nagy háztartás, illetve a családi kötelékek.

Több mint 180 ország 60 évesnél idősebb lakosai életszínvonalának változásait elemezte az Adelaide-i Egyetem kutatócsoportja, és arra jutottak, hogy a családban élők körében kisebb eséllyel alakult ki demencia, mint az egyedül élőknél, tekintet nélkül más tényezőkre, köztük az életkorra vagy az urbanizációra – írja az MTI. A tanulmány szerint a közösségben élés gyakorlati előnyökkel jár.

A kisközösségekben általában rendszeres étkezési idők vannak, az emberek beszélgetnek, ellenőrzik, bevette-e a családtag a gyógyszereit – írta Maciej Henneberg, a tanulmány vezető szerzője. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerint a világon több mint 55 millióan élnek demenciával.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom