Krónika

Zavart okoztak az összeesküvés-elméletek

Erőszakos oszlatás Wellingtonban


Összecsapások és gyújtogatások voltak egy oltásellenes tüntetőtábor rendőrségi felszámolásakor Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban szerdán.

Zavart okoztak az összeesküvés-elméletek
Jacinda Ardern
Fotó: AFP

A hatóságok pirkadat előtt kezdték meg a parlament közelében található barikádok elbontását, amiket a koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele miatt tiltakozók állítottak fel több mint három hete a kanadai kamionos tüntetések mintájára.

A tüntetők a rendőrségi intézkedésre válaszul gyújtogatni kezdtek, és térkövekkel dobálták a rendőröket, akik paprikaspray-vel és vízágyúkkal próbáltak oszlatni. Jacinda Ardern miniszterelnököt (képünkön) feldühítették és elszomorították a történtek. Megjegyezte, az időnként erőszakossá váló akciót összeesküvés-elméletek és téves értesülések táplálták.

Worldometers: világszerte több mint 439,399 millió a fertőzöttek száma, hivatalosan 5,987 millióan elhunytak, és 372,030 millióan gyógyultak meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom